Marcellis over Oranje: "Dromen mag altijd"

Dirk Marcellis heeft na een slepende voetblessure zijn ritme snel gevonden. De verdediger was donderdag weer belangrijk voor AZ tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Anderlecht.

"Het was wel even wennen, maar het is natuurlijk heerlijk om terug te keren in een team dat lekker draait. We hebben het verdedigend erg goed voor elkaar. Anderlecht is gewoon een topploeg en heeft maar één kans gehad. Dan mag je tevreden zijn", aldus Marcellis na de 1-0 zege tegen het ANP.

Nu de verdediger weer fit is, komt hij mogelijk weer in beeld bij bondscoach Bert van Marwijk. Door de blessure van Gregory van der Wiel zit Oranje dun in de rechtsbacks. "Dromen mag altijd. Het zou geweldig zijn om weer in beeld te komen bij de bondscoach. Voor mijn blessure was ik bezig met een goede serie. Ik hoop dat nu weer te doen."

Marcellis wil zich de komende maanden vooral offensief ontwikkelen. Naar voren opstomen, zoals Simon Poulsen vaak doet op de linkeflank. "Hij is natuurlijk een heel andere speler, maar ik kan dat ook. Ik train veel op mijn voorzetten, heb dit seizoen al een aantal assists achter mijn naam staan en dat moeten er nog meer worden."