[KNVB beker] Uitslag Heracles Almelo - RKC Waalwijk

Om 18:45 uur begon de eerste kwartfinale van vanavond uit het KNVB-bekertoernooi. Heracles Almelo win in eigen huis met 3-0 van RKC Waalwijk en plaatst zich daardoor voor de halve eindstrijd. Hieronder het verslag en de karakteristieken. Later vanavond neemt AZ het op tegen de amateurs van GVVV.

De eerste helft was matig en aan beide kansen waren slechts twee mogelijkheden te noteren. Heracles Almelo wist in tegenstelling tot RKC beide mogelijkheden te verzilveren. De Heraclieden kwamen via Samuel Armenteros op voorsprong. Hij schoot de bal van korte afstand raak. Niet veel later wist Kwame Quansah zich met een slimme lichaamsbeweging vrij te spelen en vervolgens de bal achter RKC-goalie Jeroen Zoet te schieten.

Ook na rust was RKC in aanvallend opzicht machteloos en nadat Marko Vejinovic de 3-0 wist te maken, was de spanning er helemaal af. RKC eindigde het duel overigens met tien man, nadat Evander Sno een kwartier voor tijd de rode kaart kreeg. De overwinning betekent voor Heracles de tweede keer dat de ploeg in hun 109-jarig bestaan de halve finales van het bekertoernooi weten te behalen.