[AO] Azarenka wint eerste grandslamtitel in Melbourne

Victoria Azarenka heeft voor het eerst in haar carrière de Australian Open op haar naam geschreven. De Wit-Russische tennisster, die tevens haar eerste grandslamtitel pakte, was in de finale met 6-3 en 6-0 oppermachtig tegen de 24-jarige Maria Sharapova (4) uit Rusland. De 22-jarige Azarenka is door haar zege in Melbourne ook de nieuwe nummer een van de wereld.

Sharapova begon uitstekend aan haar derde finale in Melbourne. De Russin nam snel een 2-0 voorsprong en leek ook de derde game te pakken. Azarenka had echter op tijd haar zenuwen in bedwang en de nummer drie van de plaatsingslijst ging steeds beter spelen. Nadat ze Sharapova terug had gebroken, kwam Azarenka in de eerste set op een 4-3 voorsprong.

Dankzij haar gevarieerde spel sloeg de Wit-Russin ook in de achtste game door de service van Sharapova heen. De Russin kon weinig inbrengen tegen haar opponent, maakte te veel fouten en moest na drie kwartier de eerste set aan Azarenka laten.

In het tweede bedrijf had Sharapova nog minder te vertellen. Azarenka brak de voormalig nummer een van de wereld drie keer en liep daarmee uit naar een 5-0 voorsprong. Sharapova, die in 2008 de sterkste was in Melbourne, probeerde nog druk te zetten op de service van Azarenka, maar kon de de eerste grandslamzege van Azarenka niet meer in gevaar brengen.


Azarenka wint eerste grandslamtitel in Melbourne (Foto: Novum)