Kanye West wellicht designer van Jetsons-film

Kanye West overweegt zijn diensten te verlenen aan de verfilming van de tekenfilmserie The Jetsons. De rapper wil meewerken als 'creative director' en zich vooral bezighouden met hoe de speelfilm over het gezin in de verre toekomst eruit gaat zien. Dat valt te lezen op de site van muziekzender MTV.

"Kanye is altijd al een fan van The Jetsons geweest, volgens mij vooral vanwege het ontwerp van de serie", zegt producent Denise Di Novi, die onder meer The Nightmare Before Christmas en Crazy Stupid Love maakte. "Hij belde ons op en we hebben samen een mooie brainstormsessie gehad."

De bal ligt nu weer bij West, zegt Di Novi. "Hij wilde er nog eens over nadenken en kijken of hij visueel geïnspireerd raakt. Kanye is een heel visuele kunstenaar."

West twitterde deze week dat hij gevraagd was om een muziektoer geïnspireerd op The Jetsons te organiseren. De rapper, bekend om zijn visuele spektakels op het podium, voelde zich een 'erg beledigd'. "Iedereen die mijn show heeft gezien weet dat ik heus wel wat te melden heb."

"Dat was gebaseerd op een grapje", zegt Di Novi daar kalmpjes over. "Ik heb geen idee of hij dat werkelijk zou willen."

De verfilming van The Jetsons is al jaren in de maak. Robert Rodriguez was ooit verbonden als regisseur, maar het project is tot nu toe nooit verder gekomen dan de preproductiefase. Wanneer de film moet verschijnen is onbekend.


Kanye West wellicht designer van Jetsons-film (Foto: Novum)