[Dakar] Trucker De Rooy leider af

Vrachtwagenchauffeur Gerard de Rooy is dinsdag in de derde etappe in de Dakar-rally zijn leidende positie kwijtgeraakt. De Brabander kwam in zijn Iveco na iets minder dan drie uur over de streep en had daarmee 8.57 minuten achterstand op zijn ploeggenoot Miki Biasion, die de etappe won.

De Kazach Arthur Ardavichus eindigde in zijn Kamaz als tweede en nam de leiding over in het algemeen klassement. De Rooy volgt op 28 seconden en Biasion op 1.51 minuten.

Hans Stacey kende een goede dag met een vijfde plaats op bijna vijf minuten van teamgenoot Biasion. De oliehandelaar uit Best staat nu vierde in het algemeen klassement. Marcel van Vliet werd tiende en staat in het klassement nu achtste.

Wuf van Ginkel sloot pas laat de tweede etappe af en kon meteen beginnen aan de derde etappe waarin hij zich met een 32e plaats. Ook Jasper van den Heuvel kende een goede dag. Hij had in tegenstelling tot gisteren geen turboproblemen en werd zestiende. Zijn teamgenoten Peter van den Bosch en Eimbert Timmermans kwamen wel problemen tegen en zijn nog onderweg.