Platina Film voor New Kids Nitro

De komedie New Kids Nitro heeft meer dan vierhonderdduizend bioscoopbezoekers getrokken. De Platina Film die daarbij hoort is dinsdagmiddag uitgereikt aan regisseurs Steffen Haars en Flip van der Kuil, die twee van de hoofdrollen spelen.

De makers van de film over werkloze hangjeugd in het Brabantse Maaskantje hebben hun prijs gekregen in een loods waarin de bekende Manta, zombiekillermachine en autowrakken uit New Kids Nitro staan. In New Kids Nitro wordt Friesland getroffen door een zombieplaag. Als de zombies ook Maaskantje bereiken, moeten de jongens in actie komen.

Vorig jaar behaalde New Kids Turbo net als Gooische Vrouwen de Diamanten Film voor meer dan een miljoen bezoekers. New Kids Nitro draait nog in 108 Nederlandse bioscoopzalen. De film is ook al uitgebracht in België en draait vanaf woensdag ook in de Duitse bioscopen.

Het is de eerste Platina Film die dit jaar is uitgereikt. Vorig jaar is het aantal prijzen voor bezoekersaantallen van Nederlandse films gestegen. In totaal behaalden vijf films de platina status, drie meer dan in 2010.