Wahlberg 'perst' acteertalent uit Bieber

Mark Wahlberg heeft alle vertrouwen in het acteertalent van Justin Bieber. Mochten de prestaties van het tieneridool toch tegenvallen, dan heeft Wahlberg een reserveplan. "Het zit er wel in, desnoods pers ik het eruit," zegt de acteur in een interview met muziekzender MTV.

Wahlberg wil met de 17-jarige Bieber een basketbalfilm maken. Het project is nog in een pril stadium. De 40-jarige Wahlberg heeft het tieneridool al ontmoet en had een klik met hem. "Ik zie een jongen, breng tijd met hem door en zie wat hij doet en hoe hij dat doet, spreek met hem en daar is het", legt de acteur uit. "Ik ben behoorlijk intuïtief."

Toen Wahlberg werd gebeld voor een rol in de film over een jonge en een oude basketballer, was de acteur in de veronderstelling dat hij de jongeman zou spelen. "Het leek me cool en ik dacht meteen aan Robert De Niro, Jack Nicholson of Robert Duvall als mijn tegenspeler." De filmmaatschappij had echter andere plannen en wil Bieber als protegé. De zanger heeft nog niet getekend voor de film waarin hij zou debuteren als acteur.

Het scenario van de basketbalfilm met de werktitel Street Hoops is nog niet af, maar volgens Wahlberg is de plot te vergelijken met de poolfilm The Color of Money van Martin Scorsese met Tom Cruise en Paul Newman. Wanneer de film in productie moet gaan, is onbekend.