Familie Winehouse ontfermt zich over vriend Amy

De familie van Amy Winehouse heeft zich ontfermd over haar vriend Reg Traviss. "De ouders van Amy zijn geweldig en hebben mij na haar dood onder hun vleugels genomen", vertelt Traviss aan de Britse editie van Grazia. "Dat heeft me er doorheen geholpen."

Traviss heeft het nog steeds moeilijk met de plotselinge dood van zijn geliefde. Winehouse werd in juli dood aangetroffen in haar woning in Londen. Ze stierf als gevolg van alcoholmisbruik. "De laatste weken heb ik het weer heel moeilijk. Waar dat precies door komt, weet ik niet."

Ook tijdens de feestdagen vindt Traviss steun bij zijn schoonouders. "Ik vier oud en nieuw met Amy's ouders. Het zal ons allen goed doen om te praten over Amy en vrolijke herinneringen op te halen." Niet alleen Traviss' schoonouders, ook Amy's fans geven de filmmaker veel steun. "Haar fans zijn een enorme steun voor me geweest. Ze was speciaal voor zo veel mensen. Amy was geweldig."

Dankzij de Amy Winehouse Foundation, die zich inzet voor jongeren met een ziekte of verslaving, lukt het Traviss 'het negatieve om te zetten naar iets positiefs'. "Het voelt goed. De stichting haalt een hoop geld op."