'Chinese kleermakers uitgebuit door Kardashians'

Chinezen die de kleding van de Kardashians maken, worden uitgebuit. Dat beweren ingewijden althans. Het familiebedrijf, dat miljoenen verdient met verschillende kledinglijnen, wordt onderzocht door het Institute for Global Labour and Human Rights. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

De kleding van de Kardashians zou tot stand komen dankzij 'slavenarbeid'. In China zouden werknemers, die soms niet ouder zijn dan 16 jaar, onder erbarmelijke omstandigheden kleren en schoenen moeten maken voor K-Dash, Kris Jenner Kollection en Shoedazzle.

De werknemers moeten volgens de ingewijden werken in een hete ruimte waar een rioollucht hangt. Ze zouden soms wel 84 uur per week werken, voor een dollar per uur. Een woordvoerder van het Institute for Global Labour and Human Rights zegt tegen TMZ dat de Chinezen onder 'afschuwelijke' omstandigheden werken.

De Kardashians, die zo'n 65 miljoen dollar per jaar verdienen aan de kleding, ontkennen de aantijgingen. Volgens matriarch van de familie Kris Jenner worden in de bewuste fabrieken geen producten gemaakt die tot de Kardashian-kledinglijnen behoren.

"Voor zover ik weet gebeuren er geen verschrikkelijke dingen in de fabrieken waar de Kardashian-kleding wordt gemaakt", laat Jenner weten aan TMZ. "De fabrieken worden zeer goed gecontroleerd en voldoen aan alle normen." De 56-jarige realityster moet bekennen dat ze de fabrieken in China nog nooit van binnen heeft gezien.