Advocaat ouders studeert op besluit Hofnarretje

Advocaat Richard Korver onderzoekt of het zinvol is beroep aan te tekenen tegen de beslissing van het Openbaar Ministerie om oud-directeur Albert Drent van kinderdagverblijf 't Hofnarretje niet te vervolgen. Dat heeft Korver dinsdag gemeld.

Korver staat enkele tientallen ouders bij van slachtoffers van Robert M., de hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak. Een aantal ouders heeft hem gevraagd te kijken naar de mogelijkheden voor beroep.

Dinsdag meldde het OM dat Drent niet wordt vervolgd in verband met de zedenzaak. Drent en de directie van het kinderdagverblijf wisten volgens het OM niet van het misbruik en hadden ook geen aanleiding om te denken dat er iets mis was. Ook is Drent in de ogen van justitie niet uit hoofd van zijn voormalige functie strafrechtelijk verantwoordelijk.

Tientallen ouders van slachtoffers hadden aangifte gedaan tegen de voormalig directeur. Korver laat weten dat de meeste van zijn cliënten de beslissing van het OM niet begrijpen. Veel ouders hebben volgens de raadsman het idee dat er geen goed onderzoek is gedaan naar de rol van de werkgever van Robert M. Zo is onduidelijk of Drent als verdachte is gehoord en of er computers van de ex-directeur in beslag zijn genomen.

De conclusie van het OM dat Drent strafrechtelijk niets kan worden verweten, ook al was de bedrijfsvoering van 't Hofnarretje niet op orde, vinden de ouders 'onbegrijpelijk'. Uit de toelichting die Korver heeft gekregen, blijkt volgens de raadsman vooral dat Drent de beschuldigingen aan zijn adres ontkent. Hoe hij reageerde op aanwijzingen waaruit het tegenovergestelde zou blijken, wordt niet duidelijk, aldus de advocaat.