Brawn wil FOTA en RRA gescheiden houden

Mercedes Grand Prix-teambaas wil dat de controle op de naleving van het Resource Restriction Agreement (RRA) en de activiteiten van de Formula One Teams' Association gescheiden gezien worden. Momenteel doen enkele teams dit niet, waardoor mogelijk de toekomst van de FOTA op het spel staat.

Op HRT na zijn alle F1-teams vertegenwoordigt in de FOTA. De organisatie is opgericht om een vuist te maken richting de internationale autosportfederatie FIA dat over de regelgeving gaat en richting het Formula One Management dat gaat over de verdeling van de tv-gelden. Binnen de FOTA hebben de teams afgesproken dat ze op kosten wilden gaan besparen door middel van een RRA. De controle hierop wordt door de FOTA zelf uitgevoerd.

Momenteel zijn een aantal teams met elkaar aan het bakkeleien over wie zich aan de afspraken houdt en wie niet. Volgens Brawn is dit een onwenselijke situatie. "Het lijkt me vreselijk om de FOTA te zien lijden onder meningsverschillen over het RRA. We moeten proberen de zaken gescheiden te houden."

"Misschien moet de FOTA kijken naar waar zij het beste in is. Wanneer we in debat gaan over overeenkomsten die effect gaan hebben op de competitiviteit van een team dan is dat een erg gevoelig gebied voor de FOTA om zich mee te bemoeien," zei Brawn die het idee oppert om de controle op de RRA uit te besteden aan de FIA of aan en andere onafhankelijke organisatie.

De FOTA zou zich dan weer op de taken kunnen richten waarvoor de organisatie voor opgericht is. "Je kan niet vergeten waarom de FOTA in het leven is geroepen. Als we opnieuw met die omstandigheden geconfronteerd worden hebben we de FOTA nodig. Op een zekere manier gaan we die situatie weer krijgen, omdat we op het punt staan een nieuw Concorde Agreement te sluiten."