De Bakker voelt zich weer goed

Tennisster Thiemo de Bakker voelt zich naar eigen zeggen weer fris in zijn hoofd en is klaar om de komende weken weer enkele toernooien te gaan spelen. Mede door blessures is de Nederlander dit jaar uit de top vijftig teruggevallen naar de 197e plaats op de wereldranglijst.

De Bakker hoopt nu de weg omhoog weer te vinden. "Het was een goed idee van mijn trainer Ivica Ancic om een trainingsweek in te lassen in Kroatië," zei de Nederlander die getraind wordt door de oudere broer van de inmiddels gestopte proftennisser Mario Ancic. "Ivica kent de omgeving in Kroatië. De faciliteiten waren goed en we hadden lekker weer. Ik trainde zo'n twee à drie keer per dag en volgde daarnaast een speciaal programma om aan mijn fysiek en conditie te werken."

De Bakker ziet een langer samenwerking met de Kroatische trainer wel zitten. "Het is een aardige jongen, maar kan op de baan heel streng zijn. Dat heb ik soms wel nodig." De Westlander hoopt in de komende weken goed te presteren in Challengers in de Verenigde Staten.