Hoogerland stapt in 2011 niet meer op

Johnny Hoogerland zal dit wielerseizoen geen wedstrijden meer rijden. Dit heeft de renner van Vacansoleil vandaag, tijdens een evenement in Amsterdam, bekendgemaakt.

"Ik herstel niet meer zo snel. Ik heb geloof ik 120 koersdagen erop zitten. Dan is het mooi geweest", liet Hoogerland weten. De Zeeuw laat hiervoor overigens één van zijn favoriete koersen schieten, namelijk de Ronde van Lombardije. "Ik was er graag bij geweest, maar ik moet volgend jaar ook weer goed zijn."

Hoogerland kent een zeer bewogen seizoen. Zo werd hij vierde in de Brabantse Pijl en twaalfde in de Amstel Gold Race. Daarnaast was de jonge renner ook nog actief in de Giro d'Italia en de Tour de France.

Vooral zijn deelname aan de Tour de France baarde opzien. Zo droeg hij twee keer de bolletjetrui, maar hij vloog tijdens de negende etappe van La Grande Boucle het prikkeldraad in. De wielrenner werd namelijk geraakt door Juan Antonio Flecha, die door een auto van France Télévisions werd aangereden.

Hoogerland kwam gehavend uit het prikkeldraad, maar slaagde er vervolgens in om de Ronde van Frankrijk uit te rijden. In het algemeen klassement eindigde de Zeeuw, die één van de meest aanvallende renners in de afgelopen Tour de France was, op de 74e plaats.