Hoogerland waarschijnlijk niet in Lombardije

Johnny Hoogerland komt op 15 oktober waarschijnlijk niet in actie in de Ronde van Lombardije. De renner van Vacansoleil is vermoeid na een lang seizoen en is daarom van plan de laatste klassieker van het jaar te laten schieten. Ook de Ronde van Beijing volgende week rijdt hij naar verwachting niet.

Na de Tour de France, waar Hoogerland opviel door zijn aanvallende manier van rijden en zijn spectaculaire tuimeling in het prikkeldraad, is er veel op hem afgekomen. "Hij heeft zich daarna nog een keer kunnen opladen voor de koersen in Canada en het WK. Vervolgens heeft hij aangegeven dat de pijp leeg is", zegt een woordvoerder van Vacansoleil.

De ploegleiding verwacht dat Hoogerland dit seizoen helemaal niet meer in actie komt. "Dan kan hij volgend jaar uitgerust aan het nieuwe seizoen beginnen", aldus de zegsman. Een dezer dagen zal de 28-jarige Zeeuwse renner de knoop doorhakken. Hoogerland zinspeelde voor aanvang van het WK al op een vervroegd einde van het seizoen. "Ik begin er aardig door te zitten. 110 koersdagen heb ik nu achter mijn naam staan. Dat is echt veel", vertelde hij aan Wielerland Magazine. Dat hij uitgerekend Lombardije mist doet hem wel pijn. "Dat is een van mijn lievelingsklassiekers. Een schitterende koers."

Twee jaar geleden gooide Hoogerland hoge ogen in de 'ronde van de vallende bladeren'. Hij kwam toen in Como als vijfde over de streep.