Wielerploeg Skil krijgt nieuwe hoofdsponsor

Skil stopt aan het eind van het seizoen als sponsor van de wielerploeg Skil-Shimano. De gereedschapsfabrikant heeft na zes jaar in goed overleg besloten de samenwerking te beëindigen. De ploeg blijft wel bestaan en heeft al een nieuwe sponsor gestrikt. Het gaat om een Europese multinational, waarvan de naam pas begin volgend jaar bekend wordt gemaakt.

De komst van een nieuwe hoofdsponsor moet de Nederlandse wielerformatie in staat stellen de definitieve stap naar de top te zetten. De toekomst van de ploeg is voor minimaal drie jaar verzekerd. Tot de bekendmaking van de nieuwe sponsor fietsen de renners met de naam Project 1t4i in het peloton.

Skil-Shimano ontstond in 2005 als opvolger van de Bankgiroloterijploeg. De formatie van manager Iwan Spekenbrink reed in 2009 de Tour de France en debuteerde dit seizoen in de Ronde van Spanje.

Het nieuwe team heeft volgend jaar nog de procontinentale status. Het doel is in 2013 toe te treden tot de World Tour, de hoogste divisie van het wielrennen. Beloftevolle renners als Marcel Kittel, John Degenkolb, Alexandre Geniez, Patrick Gretsch en Tom Veelers moeten de speerpunten worden van de ploeg.

Spekenbrink is trots dat hij erin is geslaagd een grote internationale partner aan de ploeg te verbinden. "Dat stelt ons in staat om dit ambitieuze project te realiseren en toe te treden tot de mondiale elite van de wielersport", stelt hij. "We kijken reikhalzend uit naar de toekomst en zijn supergemotiveerd om dit project verder vorm te geven."