Afperser Daphne Deckers hoort werkstraf eisen

De 28-jarige vrouw die Daphne Deckers bedreigde en probeerde af te persen, moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt een werkstraf uitvoeren. Het OM eiste dinsdag een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar tegen de vrouw.

De vrouw, wier moeder als nanny werkte voor Deckers en haar echtgenoot, oud-toptennisser, Richard Krajicek, bedreigde het ex-fotomodel in april via een aantal sms'jes. "Je zoon tennist nooit meer en je dochter komt niet meer thuis na school", was een van de teksten die naar Deckers werd gestuurd. De dame wilde 25 duizend euro van het bekende koppel.

Bovenop de werkstraf en voorwaardelijke celstraf eist het OM dat de vrouw psychische hulp krijgt. Vanwege een borderlinestoornis is de dame verminderd toerekeningsvatbaar.

Waarom ze Deckers bedreigde, weet ze niet. "Eigenlijk was het meer een schreeuw om hulp en aandacht, ze was wanhopig", vertelt de advocaat van de vrouw, die destijds in verwachting was.

Inspiratie voor haar sms'jes haalde de 28-jarige uit de misdaadserie CSI: Crime Scene Investigation. De vrouw gebruikte haar eigen telefoon en gaf haar eigen rekeningnummer door, waardoor ze snel gearresteerd kon worden.

Deckers was dinsdag niet aanwezig in de Amsterdamse rechtbank. De presentatrice gaf eerder al aan dat ze zo min mogelijk met de zaak te maken wil hebben. "We zijn ingelicht door de politie. Maar ik wil er niet teveel over weten, het komt voor de rechter", vertelde Daphne aan RTL Boulevard. "Ik hoop dat niemand anders dit mee hoeft te maken."