Linda de Mol in nieuwe quiz Jan Smit

Linda de Mol maakt haar opwachting in Lang Leve de Tv van Jan Smit. Het nieuwe TROS-programma is een spelshow rond het zestigjarig bestaan van de Nederlandse televisie. Drie teams van elk twee BN'ers strijden een aantal afleveringen lang om de titel Grootste Televisiekenner van Nederland.

Er zijn kennisvragen en fysieke uitdagingen voor de deelnemers. Een aantal bekende spellen uit oude tv-programma's worden nog één keer uit de kast gehaald. Onder de spellen die de kandidaten mogen uitproberen zijn de Toren van Pisa uit Ron's Honeymoonquiz, de spiraal uit de Staatsloterijshow en het stokkenspel uit de Ted de Braak Show.

Linda de Mol wordt tijdens de eerste aflevering bijgestaan door Mireille Bekooij, bekend van het TROS-consumentenprogramma Kieskeurig en van de eerste editie van Koffietijd. De twee nemen het op tegen SBS 6-gezicht Nance Koolen en Voetbal International-presentator Wilfred Genee. Het derde team bestaat uit Medisch Centrum West-collega's Annemiek Verdoorn en Marc Klein Essink.

De show is te zien vanaf 20 augustus op Nederland 1.