Opnieuw excuses van Murdoch

Mediamagnaat Rupert Murdoch blijft maar zijn excuses aanbieden. Zaterdag verscheen in de kranten een paginagrote advertentie van zijn bedrijf News Corp. onder de noemer 'We are sorry'. In de zondagkranten kwam wederom een advertentie waarin News Corp. zijn spijt betuigt voor het afluisteren van telefoons door journalisten van de bladen van het bedrijf. Tevens werd gezegd dat het bedrijf alle medewerking zal verlenen aan het politieonderzoek.

Murdoch bood vrijdag ook persoonlijk 'volledige en oprechte verontschuldigingen' aan aan de nabestaanden van het vermoorde schoolmeisje Milly Dowler. De onthulling dat journalisten van het inmiddels opgedoekte schandaalblad News of the World in hun jacht op scoops haar voicemailbox hadden gekraakt vormde in het al langer lopende schandaal over illegale afluisterpraktijken de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen.

Volgens de advocaat van de familie Dowler toonde de 80-jarige Murdoch zich tijdens het gesprek in een hotel in Londen 'zeer aangedaan'. Hij verontschuldigde zich 'ettelijke keren' en stelde dat de handelwijze van NotW niet overeenstemde met de maatstaven die zijn eigen vader had gesteld toen hij zich in de nieuwsbranche begaf.

De nederige en beschaamde opstelling van Murdoch is heel anders dan de toon die hij nog aansloeg in een donderdag verschenen interview met The Wall Street Journal, ook een krant uit zijn stal. Daarin zei hij dat het bedrijf slechts 'kleine fouten' had gemaakt en de crisis 'in elk opzicht uitermate goed' had afgehandeld. Ook zei hij dat alle negatieve koppen in de pers hem begonnen 'te irriteren'.


Opnieuw excuses van Murdoch (Foto: Novum)