'MW3 zal beter verkopen dan Black Ops'

Analist Michael "Captain Obvious" Pachter heeft laten weten dat hij denkt dat Call of Duty: Modern Warfare 3 beter zal verkopen dan Black Ops. De laatstgenoemde shooter werd een kleine 2 weken geleden gekroond tot 'UK's best-selling game ever' met net geen 3.8 miljoen verkopen. Pachter gelooft dat Modern Warfare 3 globaal meer dan twintig miljoen verkopen kan halen.

Pachter zegt dat de franchise's fanbase van "17 million weekly active unique online players" er voor gaat zorgen dat de nieuwe telg in de reeks zijn oudere broers de laan uit zal sturen. Ook zijn voorspelling dat sommige hard-core Call of Duty-fans de serie zullen verlaten door de introductie van de "Elite"-service, staat niet in de weg van het verkoop-succes. Pachter weet het zeker.

Dat tot nu toe van elke nieuwe additie op de Call of Duty-franchise meer exemplaren verkocht werden dan van zijn directe voorganger, vergeten we maar even. Ook het feit dat het aantal Modern Warfare 3-pre-orders al significant groter zijn dan die van Black Ops lijkt geen afbreuk te doen aan deze onverwachte voorspelling. Pachter is een wijs man, met wie men niet moet sollen.

Modern Warfare 3 komt uit in begin november 2011, en is speelbaar op PC, PlayStation 3 en Xbox 360.