'Voordeel Modern Warfare 3 is 60 FPS'

Mede-oprichter van Sledgehammer Games Glen Schofield heeft gezegd dat het sterkste punt van Modern Warfare 3 de framerate is. De kritieken die ze krijgen met betrekking tot de verouderde engine wuift hij weg. "De game zal draaien op 60 frames per seconde. ik weet niet of de concurrentie dat ook heeft."

Hij zinspeelt hiermee op de framerate van Battlefield 3, de grote concurrent van Modern Warfare 3. Op het moment van uitspraak wist Schofield echter niet dat de knaller van DICE op 30 frames per seconde zal draaien. Een soepele framerate is natuurlijk altijd handig, maar qua vernieuwingen was het nogal stil rondom de shooter van Sledgehammer en Activision. Vooral de engine waar de game op draait werd bekritiseerd.

"We hebben de engine volledig op de schop genomen. Er zit een nieuw audiosysteem in en het is zo compititef als alle andere. [...] Je bouwt op je huidige engine. Je bouwt, en je bouwt, en je bouwt. Je ontwikkelt nieuwe tools voor de ontwikkelaars zodat dit ook efficienter gaat. We hebben meer gereedschappen erin verwerkt zodat er ook meer in de game kan", aldus Schofield in zijn overtuigende relaas.

De shooter komt uit in november op pc, PlayStation 3 en Xbox 360.