[WBD] Herhaling Isner-Mahut, Haase loot Riba

Vandaag werd de loting voor de eerste ronde van Wimbledon verricht. Robin Haase, op dit moment de enige Nederlandse deelnemer in het mannentoernooi, neemt het in de openingsronde op tegen de Spaanse tennisser Pere Riba. Verder valt vooral het affiche tussen John Isner en Nicolas Mahut op. Zij zorgden vorig jaar voor een spectaculair duel.

Haase treft in Riba de nummer 65 van de wereld. De Spanjaard wist op Wimbledon nog nooit de eerste ronde te halen. Beide tennissers stonden tweemaal eerder tegenover elkaar. Zowel Haase als Riba wist één ontmoeting te winnen. Mocht Haase winnen, dan wacht in de tweede ronde een ontmoeting met Radek Štěpánek of de als 21e geplaatste Fernando Verdasco. Op dit moment is Haase de enige landgenoot die meedoet aan Wimbledon. Igor Sijsling probeert zich via de kwalificaties nog te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Titelverdediger Rafael Nadal zal in de eerste ronde aantreden tegen Michael Russel. De Amerikaan is op dit moment de nummer 91 van de wereld en wist slechts eenmaal de tweede ronde van het grastoernooi te halen. Roger Federer, als derde geplaatst, treft overigens in de openingsrondede nummer zestig van de ranglijst Mikhail Kukushkin. Nadal en Federer kunnen elkaar pas in de finale tegenkomen.

Publiekslieveling en favoriet Andy Murray, als vierde geplaatst, speelt in zijn eerste partij tegen de Spanjaard Daniel Gimeno Traver, nummer 56 van de wereld. Een andere favoriet, de als tweede geplaatste Novak Djokovic, kruist de degens met Jérémy Chardy. Hij staat op dit moment 52e op de wereldranglijst.

Meest opvallende affiche in de eerste ronde is ongetwijfeld de ontmoeting tussen John Isner en Nicolas Mahut. De twee tennissers stonden vorig jaar ook tegenover elkaar op Wimbledon en wisten destijds de langste partij ooit op de baan te brengen. De partij duurde ruim elf uur. Isner won uiteindelijk met 4-6, 6-3, 7-6 (7), 6-7 (3) en 70-68. De fans op Wimbledon zijn dus bij deze gewaarschuwd voor een lang partijtje tennis.