KNVB schrapt jeugdbekerfinale Ajax - Feyenoord

De bekerfinale voor B-junioren tussen Ajax en Feyenoord wordt niet meer gespeeld. De KNVB heeft dat besloten omdat het duel niet onder 'normale omstandigheden' kan worden afgewerkt. Op internetfora hadden fans van beide clubs elkaar opgejut. Ook de Supercup die beide ploegen begin volgend seizoen zouden spelen, is van de kalender gehaald.

Vanwege de beladen sfeer rondom het jeugdduel weigerden verschillende burgemeesters het duel binnen hun gemeentegrenzen plaats te laten hebben. Het duel mocht wel in Meppel, waar komende zaterdag de KNVB jeugdvoetbaldag wordt gehouden, worden gespeeld. Daar paste het volgens de voetbalbond echter niet in het programma.

De KNVB wil het duel niet achter gesloten deuren laten spelen. De voetbalbond vindt dat niet passen bij een bekerfinale voor jeugdteams. Manager competitiezaken Gijs de Jong noemt de afgelasting 'doodzonde'. "Een wedstrijd voor junioren achter gesloten deuren gaat ons veel te ver. De KNVB zal op korte termijn de voorzitters van beide clubs en supportersverenigingen in Zeist uitnodigen om de gang van zaken te evalueren."