McLaren wilde Hamilton laten uitvallen

Het Formule 1-team McLaren heeft Lewis Hamilton in de Grand Prix van Monaco opdracht gegeven om uit te vallen. De auto van de Brit was in de slotfase beschadigd geraakt omdat Jaime Alguersuari tegen hem aan botste. De wereldkampioen van 2008 negeerde de opdracht van het team en zag dit beloond worden met plaats zes.

"Ik werd van achteren geraakt, waardoor mijn achtervleugel los kwam te hangen. Ik kreeg te horen dat ik naar de pits moest komen om uit te vallen, maar dat weigerde ik. Achteraf gezien maar goed ook, want daarna werd de rode vlag uitgehangen. Het team kon mijn achtervleugel repareren, waarna ik nog een paar punten kon scoren. Anders had ik nog meer achterstand opgelopen in het kampioenschap," zei Hamilton.

De Brit reed al gefrustreerd in de rondte vanwege het afnemen van zijn snelste tijd in de kwalificatie, de drive-through na de aanrijding met Felipe Massa en een mislukte pitstop. "Toen ik voor mijn eerste pitstop naar binnen werd geroepen, stond er niemand klaar. Ik had mij enorm goed op deze race voorbereid en was de snelste man op de baan. Ik had kunnen winnen."