Hamilton kwaad op wedstrijdleiding Monaco

McLaren-coureur Lewis Hamilton werd vandaag zesde in de Grand Prix van Monaco. De Brit was na afloop van de race furieus op de beslissingen van de stewards dit weekend. Na de kwalificatie werd hem zijn snelste tijd afgenomen, waardoor hij als negende moest starten en in de race kreeg hij na de aanrijding met Felipe Massa.

"Ik ben in zes races tijd al vijf keer bij de stewards geweest. Wat een grap. Je kunt hier bijna niet inhalen dus je moet elke kans die je krijgt met beide handen aangrijpen. Ik was een stuk sneller dan Felipe, zag een gaatje en dook aan de binnenkant om hem in te halen. Hij stuurde echter heel vroeg in en ik probeerde hem nog te ontwijken door over de kerbs te gaan. Maar we raakten elkaar en vervolgens ben ik natuurlijk weer degene die straf krijgt. Typisch hoor. In de kwalificatie hield hij mij op en was ik uiteindelijk ook de persoon die bestraft werd," zei een mokkende Hamilton tegen de BBC.

De Brit kreeg na afloop van de race nog een straf van twintig seconden omdat hij na de herstart van de wedstrijd een aanrijding met Pastor Maldonado had. "Maldonado probeerde ik ook aan de binnenkant in te halen. In een poging dat te voorkomen stuurde hij vervolgens een wagenlengte te vroeg in. Hij reed gewoon tegen mij op. Dat is toch belachelijk. Echt ridicuul hoe sommige coureurs rijden."

Hamilton snapt niet waarom hij telkens straf krijgt. "Misschien omdat ik zwart ben? Dat is wat Ali G zou zeggen. Ik heb echt geen idee. Als ik echt degene ben die fout zit, dan ben ik de eerste die dat toegeeft door mijn hand op te steken. Dat was hier echter niet het geval." In de titelstrijd staat Hamilton nog wel tweede met zestig punten achter op Sebastian Vettel. "Het kampioenschap is nog niet voorbij, maar het ziet er op dit moment niet geweldig uit."

Hamilton is inmiddels naar de stewards gegaan om zijn excuses voor zijn uitspraken te maken. Volgens McLaren-teambaas Martin Whitmarsh hebben zij zijn excuses geaccepteerd.