Eindhoven stemt 28 juni over financiële steun PSV

PSV weet aan het einde van juni of het uit de financiële problemen is. Dan stemt de gemeenteraad over de aankoop van de grond onder het Philips Stadion.

Het plan van de gemeente om PSV met 48 miljoen euro te steunen door de grond onder het Philips Stadion te kopen, evenals het trainingscomplex De Herdgang, moet nog aangenomen worden door de gemeenteraad. Op 14 juni wordt er in een commissievergadering gesproken over het voorstel dat het college van burgemeester en wethouders heeft gedaan.

Als de politieke partijen daarna hun oordeel al kunnen vellen, zal twee weken later het raadsbesluit genomen worden. Als dat niet zo is, wordt deze zomer waarschijnlijk een extra raadsvergadering gehouden. Op dit moment lijkt een meerderheid van de raad voor het plan te zijn, al is er een discussie ontstaan of een gemeente een commercieel bedrijf als een grote sportclub mag helpen.

"Wij begrijpen de wens van PSV om snel duidelijkheid te hebben,' zegt wethouder Joost Helms in het Algemeen Dagblad. Hij weet dat de financiële situatie van de club in de zomer door de KNVB getoetst wordt en dat de Eindhovenaren dat het liefste doen als de 48 miljoen euro al binnen is. "Maar voor ons staat een goed afgewogen besluit voorop."