Ten Cate: "Weg bij Ajax door Van Geel"

Eén van de belangrijkste redenen voor Henk ten Cate om in 2007 te vertrekken bij Ajax was zijn moeizame relatie met technisch directeur Martin van Geel.

Volgens Ten Cate was de affaire rondom Kenneth Perez de oorzaak van de verstoorde relatie met Van Geel. "Van Geel en Perez waren huisvrienden, maar ik koos voor Wesley Sneijder", vertelt Ten Cate tegen NUsport. "Daar ben ik voor verguisd. Maar volgens mij heb ik dat toen toch goed gezien. Sneijder is nu één van de weinige, echte wereldtoppers die we hebben."

Van Geel wilde niet uitgebreid ingaan op de uitspraken van Ten Cate. "Dit is een uitspraak van Henk, zoals Henk die wel vaker doet. Er klopt niets van", zo zegt hij. "Ik ben geen huisvriend van Perez. Natuurlijk was Sneijder een aankomende wereldtopper, maar Perez speelde ook op een hele andere positie", vertelde hij in het tv-programma Barend & Barend.

Ten Cate stond iets langer dan een seizoen aan het roer bij Ajax. In zijn eerste jaar bij de club won Ajax de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal, maar greep de club op één doelpunt naast het landskampioenschap. In zijn tweede jaar werd Ajax uitgeschakeld in de Champions League en vervolgens ook in de Europa League. Ten Cate vertrok naar Chelsea als assistent van trainer Avram Grant.