Mourinho heeft Drenthe niet nodig bij Real

José Mourinho ziet geen toekomst voor Royston Drenthe bij Real Madrid. De Nederlander was afgelopen seizoen verhuurd aan Hércules Alicante.

Drenthe vertrok toen hij 24 jaar was naar Real Madrid. De club betaalde Feyenoord dertien miljoen euro voor de speler nadat hij een succesvol jeugd-WK had gespeeld. Bij Real bleef een echte doorbraak uit, waardoor hij afgelopen zomer op huurbasis naar Hércules Alicante vertrok.

Real-trainer Mourinho heeft besloten dat er geen plaats voor Drenthe is bij De Koninklijke, zo schrijft Voetbal International. Dat heeft ook veel te maken met zijn gedrag bij Hércules Alicante. Hij kende een vliegende start op het veld bij de club die dit seizoen degradeerde, maar afgelopen half jaar maakte hij het zich vrijwel onmogelijk bij de Spaanse club.

Drenthe heeft nog een contract tot medio 2012. Hij is niet welkom bij de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Nederlander kan dus uitkijken naar een nieuwe club, maar over belangstelling heeft hij niet te klagen. In de winterstop waren er enkele Engelse en Italiaanse clubs die de speler graag wilde overnemen.