THQ maakt verlies ondanks Homefront en uDraw

Ondanks de introductie van het uDraw-tekentablet voor de Wii en het schietspel Homefront heeft game-uitgever THQ de afgelopen maanden geen winst gedraaid. De uitgever heeft over een periode van een jaar meer dan 92 miljoen euro verlies geleden. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in zijn financieel jaarverslag over het jaar dat eind maart afliep.

Ook in het laatste kwartaal van het financiële jaar maakte het bedrijf verlies. THQ kwam tot een negatief saldo van bijna dertig miljoen euro. Toch heeft de uitgever 2,6 miljoen exemplaren van Homefront verkocht sinds de game half maart op de markt kwam, terwijl het tekentablet voor de Wii, dat sinds februari te koop is, in 1,7 miljoen huishoudens terug te vinden is.

De verkoop van onder andere deze spellen ziet de uitgever als basis voor het huidige financiële jaar. Zo wil THQ het uDraw-tekentablet ook uitgeven voor Xbox 360 en Playstation 3. Deze tekentablets moeten met de feestdagen van dit jaar op de markt komen. Daarnaast komt er een nieuw deel in de Red Faction-serie en wordt het racespel MX vs ATV Alive in prijs verlaagd. De uitgever wil hoofdzakelijk geld verdienen met DLC voor het racespel.