'Ajax bereidt hoger bod voor op Sigthórsson'

Ajax heeft zijn zinnen gezet op Kolbeinn Sigthórsson. Nadat AZ een bod van twee miljoen eerder al afwees, bereiden de Amsterdammers nu een hoger bod voor. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

Ajax klopte eerder deze week al aan bij de Alkmaarders om te praten over een transfer. Technisch directeur Earnest Stewart wil de IJslander niet zo maar laten gaan. "Ik heb keurig naar Blind geluisterd, maar wij hebben niet de intentie om Kolbeinn te verkopen. Wij hebben hem juist contractverlenging aangeboden", aldus Stewart.

Naast Ajax zouden er meer kapers op de kust zijn. Ook Newcastle United en Borussia Dortmund zouden interesse hebben voor Sigthórsson. "Er zijn veel geruchten rond Kolbeinn", meent zijn zaakwaarnemer en broer Andri. "Dat is logisch, want hij doet het op dit moment erg goed. Maar eerst hebben wij nog het bod van AZ in beraad. Mocht Kolbeinn daar niet op in gaan, dan kijken wij pas verder."

Andri denkt dat zijn broer goed bij Ajax zou passen. "Hij zal niet veel moeite hebben om zich aan te passen in Amsterdam. Hij beheerst elke speelstijl, maar hij vreest ook niet voor een overgang naar een grotere competitie."