Xavi: "Verlies Real voelt als gerechtigheid"

Barcelona bereikte gisteravond als eerste ploeg de finale van de Champions League. Middenvelder Xavi was na afloop verheugd met het resultaat.

Volgens Xavi was Barcelona over twee wedstrijden gezien simpelweg de betere ploeg en staat dan ook terecht in de finale. "Het team heeft het uitstekend gedaan. Met name de verdediging. We wisten vooraf dat ze iets meer druk gingen zetten. We hadden meer balbezit. Misschien niet zo veel als we eerder hadden, maar het recht zegeviert. We waren superieur."

"Het verlies van Real Madrid voelt op een of andere manier als gerechtigheid. Het was een fantastische avond voor Barcelona. We staan in de finale en waren beter dan Madrid, wat zij ook zeggen. Daarnaast keerde Eric Abidal weer terug na zijn operatie aan zijn levertumor. Het was een geweldige avond."

De ploeg van Josep Guardiola kan zich nu gaan voorbereiden op de competitiewedstrijd van zondag tegen Espanyol. "We zullen zaterdagavond eerst kijken wat Real Madrid heeft gedaan. We moeten zorgen dat we zo snel mogelijk kampioen worden."