Zelda-game voor 3DS krijgt extra spelfunctie

Gamers die The Legend of Zelda: Ocarina of Time voor de Nintendo 3DS kopen, krijgen meer waar voor hun geld. De Nintendo 3DS-versie van het in 1998 uitgegeven avontuur wordt voorzien van de geheel nieuwe Boss Challenge-spelfunctie. Gamers die een zeker punt bereiken in de game kunnen het in de nieuwe spelmodus nogmaals opnemen tegen de eindbazen waartegen in het verhaal al gevochten is. Dat heeft Nintendo dinsdag bekendgemaakt.

Spelers nemen het in Ocarina of Time op tegen acht verschillende bazen, gevolgd door eindbaas Ganondorf. In de Boss Challenge-spelfunctie is het mogelijk de bazen achtereenvolgens te verslaan.

In tegenstelling tot het origineel bevat Ocarina of Time voor Nintendo 3DS ook Master Quest. Hierbij worden de dungeons anders opgebouwd en zijn vijanden moeilijker te verslaan. Deze spelfunctie verscheen eerder in 2003 bij een hernieuwde uitgave voor Nintendo Gamecube.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time wordt gezien als een van de beste spellen aller tijden. Het spel voor de nieuwe draagbare spelcomputer is vanaf 17 juni in de winkel te vinden.