Miyamoto rechtvaardigt Zelda en Lylat Wars 3DS remake

De legendarische ontwikkelaar Shigeru Miyamoto heeft de taak op zich genomen om remakes te maken van de alom gewaardeerde klassiekers The Legend of Zelda: Ocarina of Time en Lylat Wars. Hij rechtvaardigt dit door het feit juist die mensen die vroeger zoveel plezier hebben gehad met de games toe zijn aan een remake .

Deze gamers zijn namelijk wat ouder en zullen helemaal  geen problemen hebben met het opnieuw aanschaffen van dezelfde games, zolang de minpunten van toen maar worden aangepakt. Om die reden richt Miyamoto zijn pijlen op de slechte framerate en textures die de N64-games plaagden. Iets wat de beste man altijd al dwars had gezeten.

Gamers van de oude stempel geven verder aan dat het wisselen van items in de Zelda-remake een stuk makkelijker gaat en de game er inderdaad beter uit ziet dan ooit te voren. Voor Lylat Wars zit het voordeel vooral in de diepte die de 3DS je laat zien.  Het vliegspel speelt makkelijker doordat je beter weet waar de objecten zich bevinden ten op zichten van je Arwing.

De 3DS zal eind deze maand in de schappen liggen.  The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3DS komt in juni en Lylat Wars later in het jaar.