Van Gaal hekelt speelwijze Magath

Bayern München werd woensdagavond uitgeschakeld in de halve finale van de DFB Pokal. Schalke 04 bleek met 1-0 te sterk na een goal van Raul.

Door de uitschakeling in de beker kan trainer Louis van Gaal zich volledig richten op de Bundesliga en de Champions League. "Het is een grote teleurstelling", baalde Van Gaal hardop na afloop van de wedstrijd. De Nederlandse trainer hekelt de strijdwijze van zijn collega Felix Magath. "Maar het is ook voetbal dat een ploeg alleen maar verdedigt en via de counter de treffer maakt."

Van Gaal spreekt van een gebrek aan geluk. "We zijn niet goed begonnen aan de wedstrijd. Met de tweede helft kan ik niet ontevreden zijn, maar we konden de treffer niet maken. We hebben vele druk gezet en ook kansen gecreëerd, maar we hadden het geluk niet aan onze zijde."

De afgelopen dagen waren niet al te gelukkig voor Van Gaal. Enkele dagen eerder werd het kampioenschap verspeeld door een thuisnederlaag tegen koploper Borussia Dortmund (3-1). "Als Bayern geen kampioen of bekerwinnaar wordt, dan is het geen goed seizoen voor ons", zegt aanvoerder Philipp Lahm. "We moeten in de Bundesliga in elk geval tweede worden, maar het seizoen is nog moeilijk te redden."