Stybar definitief naar Quick Step

Zdenek Stybar heeft dan toch zijn zin gekregen. De wereldkampioen veldrijden zal vanaf 1 maart te zien zijn in de kleuren van Quick Step. Gisteren bereikte Patrick Lefevere en de huidige ploeg van Stybar Telenet-Fidea overeenstemming, waarna de overstap snel beklonken werd.

"Het is voor mij persoolijk een droom die uitkomt," zei Stybar in een persbericht. "Ik ben erg blij om met Quick Step te racen. Het is een belangrijke stap voor me in mijn wielercarrière, dat me diverse mooie kasnen zal opleveren."

Stybar maakt in mei zijn debuut voor de ploeg in de Tour of California of in de Ronde van België. De 25-jarige zal naast de wegritten zich ook blijven richten op het veldrijden.

"Ik hou van die sport en ben van plan om het erbij te blijven doen. Daarom is er een schema opgesteld waarbij ik rustig aan het wegwielrennen kan werken. Ik zal alles stap per stap moeten leren. Op dit moment is mijn aandacht volledig gericht op het WK van aankomende zondag. Ik ga daarin mijn best doen voor Telenet-Fidea."