Lichaam aangespoeld op strand Terschelling

Op het strand van Terschelling is een lichaam aangespoeld. De kans dat het om een van de twee vissers gaat die sinds dinsdagochtend worden vermist is reëel, zegt een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Het lichaam werd dinsdagnacht rond 01.00 uur ontdekt door een voorbijganger. Het stoffelijk overschot is inmiddels geborgen. De identiteit van de dode moet nog worden vastgesteld, vertelt de woordvoerder.

Dinsdag sloeg rond 04.30 uur de vissersboot Harlingen 38 op tweeënhalve kilometer uit de kust van Terschelling om. De kustwacht stuurde meteen twee reddingsboten en twee helikopters. Ook schepen in de buurt schoten te hulp. Een schip pikte rond 05.00 uur een van de drie opvarenden op. Hij is met een helikopter naar een ziekenhuis in Leeuwarden gebracht.

Twee andere vissers werden echter niet gevonden. Rond 14.00 uur werd gestopt met zoeken. Dinsdagmiddag gaf de kustwacht al aan dat de kans dat de twee vissers nog levend zouden worden teruggevonden klein is. Na acht uur zoeken was de kans onder de weersomstandigheden van dat moment om de personen nog levend te vinden tot een minimum gedaald, zei een woordvoerder van de kustwacht.