Platini: "Ontbreken Sneijder kan niet"

Xavi liet eerder deze week al niet te snappen waarom Wesley Sneijder geen kans meer maakt op de Gouden Bal. Nu heeft ook de voorzitter van de Europese voetbalbond, Michel Platini, zijn ongenoegen geuit.

"Mijn klassement is: Xavi, dan Sneijder en dan Iniesta", aldus Platini in een interview met de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. Naast Xavi en Iniesta is maakt ook Lionel Messi kans op deze prestigieuze prijs, waardoor de international van het Nederlands elftal buiten de boot viel.

"Dat Sneijder niet bij de beste drie zit, klopt niet", vervolgde Platini. Sneijder won in het afgelopen seizoen de landstitel met Internazionale. Daarnaast pakte de ploeg uit Milaan ook de Italiaanse beker en greep het de titel in de Champions League.

Ook daarna bleef Sneijder pieken door het Oranje de finale van het WK voetbal in Zuid-Afrika te behalen. Het Nederlands elftal ging in Johannesburg uiteindelijk met 1-0 onderuit tegen Spanje.

Voor Platini weegt het behalen van de eerdergenoemde finale veel meer mee. "Messi en Cristiano Ronaldo zijn weliswaar de beste voetballers, maar het WK gaat boven alles."