Geen vervanger voor Mosquera bij Vacansoleil

Mocht Ezequiel Mosquera geschorst worden voor dopinggebruik, dan zal Vacansoleil geen nieuwe klassementsrenner binnen halen. Dit zei commercieel manager Frank Kwanten tegen Wielerflits. Mosquera riskeert een schorsing nadat hij tijdens de Vuelta een positieve dopingtest in leveren.

"Het onderzoek duurt inmiddels erg lang maar voorlopig wachten dit nog even af," vertelde Kwanten over de situatie. "Onze ploeg is momenteel in balans en we zijn voorlopig niet van plan een vervangende klassementsrenner van zijn niveau te zoeken mocht Mosquera alsnog geschorst worden."

Wel wil Vacansoleil alsnog drie renners aantrekken, om zo met een selectie van 28 renners het drukke programma aan te gaan, al is dat alleen het geval als Vacansoleil mag starten in de drie grote rondes.

"Afhankelijk van het aantal grote rondes dat akkoord gaat met het voorstel van de UCI zullen we kijken of het nog nodig is renners aan te trekken. Bij geen grote rondes is 25 renners voldoende."

Het is niet vanzelfsprekend dat de nieuwe aankopen de Nederlandse nationaliteit zullen hebben. "We vinden een Nederlandse basis belangrijk en die hebben we ook met de huidige Nederlandse renners," zo besloot Kwanten.