Regisseur Bonnie and Clyde overleden

De Amerikaanse filmregisseur Arhur Penn is dinsdag overleden in zijn huis in New York. De regisseur van onder meer Bonnie and Clyde stierf een dag na zijn 88e verjaardag, maakte zijn dochter woensdag bekend.

Arthur Penn begon zijn carrière in de toneelwereld en regisseerde onder meer het Broadway-stuk The Miracle Worker, dat hij in 1962 ook verfilmde. Actrice Anne Bancroft kreeg voor haar hoofdrol in de film een Oscar. Daarnaast regisseerde Penn onder meer de film The Chase met Marlon Brando, Jane Fonda en Robert Redford.

De bekendste film van Penn is Bonnie and Clyde, over een verliefd koppel dat al rovend en moordend door het land trekt. Warren Beaty en Faye Dunaway speelden de hoofdrol in de baanbrekende film uit 1967. Andere films van Penn zijn onder meer Little Big Man met Dustin Hoffman en Target met Gene Hackman en Matt Dillon.

Penn was de jongere broer van fotograaf Irving Penn, die in oktober 2009 overleed. Arthur Penn was al meer dan een jaar ziek en stierf uiteindelijk aan hartfalen.


(Foto: Novum)