'Saab en BMW gaan samenwerken'

De autofabrikanten Saab en BMW sluiten nog deze week een overeenkomst op technologisch gebied. Dat meldde de NOS maandag. Saab-eigenaar Spyker was maandagochtend niet direct bereikbaar voor commentaar.

De overeenkomst, waarvan de details nog onbekend zijn, zal volgens de NOS aan de vooravond van de autobeurs in Parijs bekend worden gemaakt om maximale aandacht te genereren. Deze 'Mondial de l'Automobile' gaat aanstaande zaterdag open voor het publiek. De samenwerking moet vooral Saab, dat begin dit jaar op sterven na dood was, vooruit helpen.

Spyker, dat het bedrijf begin dit jaar overnam nadat de Amerikaanse eigenaar General Motors van het merk af wilde, verwacht dat Saab op zijn vroegst in 2012 weer winstgevend zal zijn.

De samenwerking houdt volgens de NOS in dat Saab technologie en onderdelen van BMW gaat kopen. De overeenkomst zou bovendien het begin zijn van een langdurige relatie. Eerder deze zomer werd al gespeculeerd over samenwerking tussen Saab en BMW bij de ontwikkeling van het nieuwe model 9-2, gebaseerd op de Saab 92 uit de jaren vijftig.

'Saab en BMW gaan samenwerken'
'Saab en BMW gaan samenwerken' (Foto: ANP)