Vettel: "Rommelige kwalificatie"

Sebastian Vettel eindigde als tweede in de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. De Red Bull-coureur vond het naar eigen zeggen een rommelige sessie, waardoor hij niet in staat was om de snelste tijd te rijden. In plaats daarvan zal Fernando Alonso als eerste gaan vertrekken morgen.

"Na drie probleemloze trainingen verliep de kwalificatie erg rommelig", mokte Vettel. "Ik wist gewoon niet in een goed ritme te komen. Ik had wat last van verkeer en wist maar geen goede ronde voor elkaar te krijgen. In het laatste deel van de kwalificatie had ik tijdens mijn eerste run niet voldoende afstand van mijn voorganger genomen. Ik zat na een paar bochten al in de achterkant van Michael Schumacher," zei een balende Vettel.

"Tijdens mijn tweede run verloor ik aan het begin van de ronde wat tijd, wat ik aan het einde niet meer wist goed te maken. Hierdoor sta ik nu tweede. Ik baal ervan dat ik niet het maximale uit de auto heb weten te halen, iets waar Fernando wel is in geslaagd. We hebben echter een snelle auto, dus ik ben nog vol vertrouwen voor de race."