Button: "Vettel wordt geen kampioen"

Jenson Button, de regerend wereldkampioen, verwacht niet dat Sebastian Vettel hem zal gaan opvolgen. Hij is namelijk van mening dat de Red Bull-coureur te veel fouten maakt.

Nadat Vettel afgelopen weekend tegen de McLaren van Button botste en hem daarmee voor de rest van de race uitschakelde, zei Button: "Hij is extreem snel, dat is een ding dat zeker is. Zeven polepositions halen in dertien races is een buitengewone prestatie. Maar om er zo veel te verspelen is ook verbazingwekkend. In mijn ogen rijdt hij te slordig om in aanmerking te komen voor de wereldtitel."

Ondanks de achterstand op Vettel en de 35 punten die hij achterstaat op teamgenoot Lewis Hamilton, is Button optimistisch over zijn eigen titelkansen: "Dat is veel, maar in het oude puntensysteem waren het er zo’n 14 of 15 geweest, dus het is zeker nog mogelijk.".

Button gaat vol vertrouwen naar de volgende race in het kampioenschap, de Grand Prix van Italië: "Monza is een van mijn favoriete circuits en de karakteristieken van de baan passen bij onze auto. Ik verwacht een goed weekend. Een overwinning zou me weer helemaal in de juiste stemming brengen.".