Whitmarsh haalt uit naar Vettel

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh heeft uitgehaald naar Sebastian Vettel. De Red Bull-coureur raakte in de zestiende ronde bij het remmen voor de Bus Stop-chicane de controle over zijn bolide kwijt en reed Jenson Button in de flank aan. Waar Vettel verder kon moest Button met schade opgeven.

Vettel kreeg voor de aanrijding een drive-through penalty, maar die straf vindt Whitmarsh te licht. "Het is niet iets dat je verwacht te zien in de Formule 1. Het doet me meer denken aan iets uit een lagere Formule-klasse. Een drive-through is voor mij dan ook een te lichte straf."

Button reed rond met een licht beschadigde voorvleugel en Vettel probeerde de Brit in te halen. De Red Bull-rijder had de McLaren-coureur voor Les Combes al geprobeerd te pakken, maar Button kon daar verdedigen. Enkele ronden later probeerde de Duitser het bij de Bus Stop-chicane, maar in de remzone ging het mis en beide kemphanen raakten elkaar.

"Het was wat een vreemde fout," ging Whitmarsh verder. "Het was niet opzettelijk, maar het was wel erg vreemd. Als hij naar binnen kwam, dan had hij daarvoor een beetje ruimte, maar wat hij nu van plan was? Ik had liever gezien dat hij het bij zijn teamgenoot had gedaan. Het is frustrerend, maar het hoort bij het racen, dus we moeten doorgaan."

Vettel heeft na de race zijn excuses voor de aanrijding aangeboden. Hij werd verrast dat Button op de wat natte baan eerder remde dan verwacht.