'Räikkönen blijft actief in rallysport'

Volgens Autosport zal Kimi Räikkönen ook volgend seizoen actief zijn in de rallysport. De Fin maakte deze winter de overstap van de Formule 1 naar de sport die al jaren geleden een plek in zijn hart veroverd heeft.

Räikkönen rijdt momenteel voor het Citroën Junior Team en is daar bezig aan een leerjaar. "Ik mis de Formule 1 niet en ik geniet ervan wat ik nu doe," zei de Fin afgelopen weekend in Bulgarije. "Ik heb nog steeds niets besloten over wat ik volgend jaar zal gaan doen. Ik moet spoedig besluiten, misschien wel na de Rally van Finland."

De Fin wordt door Red Bull gesponsord in de rallysport en een woordvoerder van het merk maakte bekend dat een contract dichtbij is. "We zijn blij met wat Kimi dit seizoen heeft laten zien. Hij heeft goede reclame gemaakt voor het merk Red Bull en we willen het contract graag verlengen. Ik denk dat het waarschijnlijk is dat het zal gebeuren."

Ook Citroënbaas Olivier Quesnel wil The Iceman graag behouden. "Ik weet zeker dat het zal gaan gebeuren. Persoonlijk vind ik dat hij erg betrokken is in de rallysport en dat hij wil slagen. Het zou me goed doen als hij zal blijven. Hij heeft dan een jaar voor ons gereden en moet dat nog een jaar gaan doen om echt goed te kunnen gaan presteren."