Rosberg: "We hebben moeite met de banden"

Nico Rosberg geeft toe dat er bij Mercedes Grand Prix snel iets moet veranderen wil het team nog mee kunnen gaan doen om de wereldtitel. De Duitser haalde samen met zijn teamgenoot Michael Schumacher op het stratencircuit van Valencia in de kwalificatie de top tien niet, waardoor een goed resultaat lastig zal worden.

"Er moet spoedig een oplossing komen," zei een teleurgestelde Rosberg. "Het lijkt er op dat de banden, net als in Montréal, niet goed werken. Ook slagen we er niet in om optimaal gebruik te maken van onze nieuwe onderdelen. Tel daar wat problemen bij op en dan krijg je dit."

"Het was de bedoeling dat ons seizoen hier écht zou beginnen, maar in plaats daarvan rijden we niet eens in de subtop. Dat is niet de bedoeling! We moeten onze problemen snel zien op te lossen," zei een gefrustreede Duitser. "Het is niet zo dat we geen vooruitgang boeken, maar onze relatieve snelheid blijft gelijk. Wat ik bedoel te zeggen: we ontwikkelen ons niet sneller dan de concurrentie waardoor we op dit niveau blijven hangen. Daar bovenop hebben we ook nog eens moeite met de banden."