"Liverpool informeerde naar Deschamps"

Liverpool FC zou nu haar pijlen hebben gericht op Didier Deschamps. Hij zou de taken van de vertrokken Rafael Benítez als hoofdtrainer van de club op zich moeten gaan nemen.

Goal.com wist vrijdag al te melden dat de gedoodverfde kandidaat voor die vacature, Roy Hodgson van Fulham, aan het twijfelen was geslagen. De clubleiding van Liverpool kon hem naar verluidt niet overtuigen. The Reds kunnen geen zekerheid bieden over de financiële situatie bij de club. Het transferbudget zou daar ook van afhangen.

Mocht Hodgson definitief afhaken, dan zou Deschamps van Olympique Marseille in beeld komen. "De algemeen directeur van Liverpool, Christian Purslow heeft mij donderdag gebeld", zei Jean-Claude Dassier, voorzitter van Marseille, in L'Équipe.

"Hij vroeg of Liverpool met Didier mocht praten. Ik heb daarop geantwoord dat we hem onder geen beding laten gaan. Hij wordt hevig in verband gebracht met een vertrek en het is ook geen geheim dat hij gevleid wordt door de interesse van grote Europese clubs. Ik hoop dat hij nog een jaar bij ons blijft", besloot Dassier over Deschamps.