Liverpool vist naast het net bij Hiddink

Liverpool FC moet na het ontslag van manager Rafael Benítez op zoek naar een nieuwe trainer. Guus Hiddink wordt dat in ieder geval niet.

De kersverse bondscoach van Turkije stond naar verluidt hoog op de verlanglijst om het stokje van Benítez over te nemen, maar de zaakwaarnemer van Hiddink, Cees van Nieuwenhuizen, sluit uit dat zijn cliënt naar Liverpool gaat. "Guus heeft in de afgelopen jaren laten zien dat hij altijd zijn contracten nakomt", zegt de belangenbehartiger tegenover de BBC. "Er is geen enkele reden waarom dat zou moeten veranderen."

"Guus is twee weken geleden bij Turkije begonnen. Een overstap zal moeilijk zijn, hoezeer hij ook van de Premier League houdt en Liverpool als legendarische club respecteert. Om eenzelfde reden heeft hij ook bedankt voor Internazionale. Zeg nooit nooit, maar voor mij lijkt dit onmogelijk", aldus Van Nieuwenhuizen.

Clubicoon Kenny Dalglish heeft de taak gekregen om een nieuwe manager voor Liverpool te vinden. Topkandidaten zijn Fulham-trainer Roy Hodgson en Bayern München-trainer Louis van Gaal. Ook staan Hiddink, Martin O'Neill (Aston Villa), Mark Hughes, Slaven Bilic (Kroatië) en Frank Rijkaard (Galatasaray) op de verlanglijst.