Gilbert: "Wegvallen Boonen is beter voor ons"

Philippe Gilbert en Tom Boonen zouden, net als vorig jaar, dit weekend naar verwachting om het Belgisch kampioenschap gaan strijden. Nu blijkt echter dat de laatstgenoemde renner niet deelneemt, waardoor de druk op de schouders van de Waal van Omega Pharma-Lotto steeds meer toeneemt.

"Het is jammer voor Tom, maar dit vergemakkelijkt de zaken wel voor ons," liet Gilbert tijdens een persconferentie weten. "Mét Boonen heeft Quick-Step veel meer mogelijkheden. Dan kan Devolder mee in een lange vlucht, terwijl Tom alles lam kan leggen in het peloton. Ze zijn dus zonder twijfel een belangrijk wapen kwijt voor zondag."

Toch wil Gilbert niet zeggen dat hij het Belgisch kampioenschap met twee vingers in zijn neus zal winnen. "De laatste tijd heb ik serieus last van de adductoren in mijn rechterbeen. Ze blokkeren ook mijn rug. In de Tour de Suisse ging het niet goed, en in Halle-Ingooigem had ik écht pijn. Ik ben dus nog niet top, nog niet zoals op het BK van vorig jaar."

Volgens Gilbert zijn er daarom meerdere kanshebbers. "Devolder, Van De Walle, de mannen van Topsport Vlaanderen," somde hij op. "Maar als ik er toch eentje moet uitpikken, dan misschien Leukemans. Hij is geen winnaar, maar wel in vorm. En hij is gemaakt voor dit explosieve parcours."