Ninja's en piraten in Fat Princess DLC

Over één onderwerp zal de gameswereld altijd verdeeld blijven. Wie zijn er toffer, piraten of ninja's? Atomic Operations komt op 29 juni met downloadable content voor Fat Princess waarin je zelf als ninja of piraat de strijd aan kunt gaan tegen andere piraten en ninja's. Als extraatje is ook de reuzenklasse toegevoegd.

Voor $4,99 (Europese prijs is nog niet bekend) kun je met deze nieuwe klassen de strijd om de prinses aangaan. Piraten kunnen als speciale aanval kanonskogels schieten en ninja's kunnen zich in de schaduw verstoppen om door deuren heen te sneaken zoals alleen ninja's dat kunnen. Reuzen kunnen tot slot een aardbeving veroorzaken en wat health terug krijgen door hun vijanden te vermorzelen.

Naast deze betaalde DLC verschijnt binnenkort ook patch 1.06. Deze patch activeert de nieuwe Fat Princess Party feature. Met deze feature kun je met maximaal vier spelers co-op spelen op één console, offline of online. Daarnaast zal het mogelijk worden om ook buiten het kasteel te respawnen op veroverde posten. Tot slot worden er clan-tags en password-protected games geïntroduceerd waardoor het gemakkelijker wordt om met je vrienden te spelen. Deze patch is uiteraard gratis te downloaden.

Vanaf 29 juni zal er tevens een speciale aanbieding zijn voor mensen die de basisgame nog niet hebben gekocht. Voor $14,99 kun je de complete Fat Princessgame inclusief alle bonusmaps en de ninja's en piratenuitbreiding aanschaffen. Overigens krijg je tot 3 augustus met PlayStation Plus 20% korting op de DLC.

Fat Princess is een chaotisch strategiespelletje. De speler sluit zich aan bij één van de twee teams. De twee teams moeten hun prinses redden uit het kasteel van het andere team. Spelers kunnen kiezen uit vijf basisklassen: magiër, priester, krijger, werker en boogschutter, elk met hun eigen sterktes. De klasse kan veranderd worden door hoeden op te pakken. Het spel kan met maximaal 32 spelers tegelijk gespeeld worden. Voor meer info over deze game of het afspreken van een playdate kun je terecht in het Fat Princess-topic op het forum.