Pellegrini ontslagen, Mourinho volgt hem op

Wat veel mensen al dachten, is nu daadwerkelijk gebeurd. Manuel Pellegrini is zojuist door Real Madrid aan de dijk gezet. De Madrileense formatie presenteerde vlak na het ontslag van de Chileen de nieuwe trainer, namelijk José Mourinho.

Mourinho werd al enige tijd in verband gebracht met het trainersschap bij De Koninklijke en begint nu aan zijn klus in de Spaanse hoofdstad. De Portugees begon zijn carrière als trainer in 2001 bij FC Porto. Drie jaar later won de Portugees zijn eerste grote prijs met die ploeg, namelijk de Champions League. In 2004 vertrok de oefenmeester naar Engeland en ging bij Chelsea aan de slag.

Bij The Blues hield Mourinho het vier jaar uit, waarna hij aan een avontuur in de Serie A begon. Internazionale werd zijn nieuwe broodheer, waarmee hij afgelopen zaterdag zijn grootste succes boekte. Eerder dit seizoen pakte de Italiaanse formatie de landstitel en de nationale beker al, waarna hij ook de Champions League aan de prijzenkast kon toevoegen.

Pellegrini pakte dit seizoen geen enkele prijs met Real Madrid. De Koninklijke werd tweede in de Primera División. In de Champions League reikte de miljoenenformatie dit seizoen tot de achtste finales. Daarin werd de ploeg uitgeschakeld door Olympique Lyon.