[NHL Playoffs] Penguins naar 3-2 voorsprong

Met een 2-1 thuisoverwinning zijn de Pittsburgh Penguins op een 3-2 voorsprong gekomen in de playoffserie tegen de Montreal Canadiens. De Canadiens hadden meer schoten op doel, maar goalie Marc-Andre Fleury had een goede avond, aangemoedigd door zijn thuispubliek. De goals van de Penguins waren harde afstandsschoten waarbij de in de playoffs soms onklopbaar lijkende Canadiens-goalie Jaroslav Halak het zicht ontnomen werd.

In de eerste periode begonnen de Penguins nog iets sterker dan de Canadiens, maar pas in de achttiende minuut resulteerde dit in een voorsprong. In de powerplay wist verdediger Kris Letang de puck door het verkeer heen te krijgen langs goalie Halak. Het zicht van Halak werd ontnomen door de weer van een blessure teruggekeerde veteraan Bill Guerin.

Sergei Gonchar scoorde een vrijwel identieke goal in de tweede periode. Dit keer had de sterk spelende Evgeni Malkin een groot aandeel in de goal. De Canadiens hadden vooral in de derde periode veel druk op het doel van Fleury, maar deze wist een treffer tot de allerlaatste minuut uit te stellen, onder anderen met een knappe redding op een one-timer van Marc-Andre Bergeron. Mike Cammalleri bepaalde dertig seconden voor tijd de eindstand op 2-1 door een rebound binnen te werken.